joi, 25 februarie 2010

Pacea...


Pentru mulţi e doar un vis. Unii nici măcar nu îndrăznesc să viseze la ea. Trăiesc în zone afectate de război, de ură, terorism sau diferite frământări. Alţii, nu-şi pot păstra pacea din cauza nedreptăţilor, fărădelegilor din jur, sau de ce nu, din cauza vecinilor sau colegilor de muncă. Nici familia nu mai este o oază de linişte uneori... locul căruia îi spuneam cu sufletul vibrând "home sweet home", se transformă deseori într-un adevărat câmp de luptă. Unii oameni încearcă să-şi găsească pacea în religie, meditaţie transcedentală, yoga sau drumeţii lungi pe cărări întortocheate, poate-poate vor da de ea. Mai devreme sau mai târziu însă, mulţi dintre noi realizăm că pacea interioară dobândită un urma unor astfel de practici, este iluzorie şi efemeră. Atunci, dacă ea există, unde o putem găsi? Unde putem găsi pacea?

5 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

În iubire şi respect.

Te îmbrăţişez peste normă!

Miriam spunea...

Pacea e în Hristos! Şi când îi fcaem loc în noi, vine şi pacea Lui care se răspândeşte şi către cei din jur...
Poţi avea pace în suflet chiar şi în mijloc de război..Cum? Iubind...iubind şi dăruind...

Abel Cavași spunea...

Eu mă bucur de pace în fiecare zi! Mă bucur că sunt mulţumit de pacea care mi se dă. Poate chiar am mult mai multă pace decât merit. Dealtfel, pace putem găsi în noi înşine, o pace independentă de nedreptăţile de afară. Bucuraţi-vă de libertatea interioară, de forţa gândurilor voastre, folosiţi-le pentru a conştientiza cât de bine este în lume, chiar dacă se poate mai mult de-atât.

dmd. spunea...

Se intampla sa ai pace interioara dupa mai multe razboaie.Nu trebuie obligatoriu sa le castigi ca sa ai pace interioara.Eu sunt aproape de a avea pace interioara. Dan

kis spunea...

...Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte....
ioan14:27