joi, 15 octombrie 2009

Anotimpurile...


Brrr! Ce toamnă...
Hoinăresc pe alei bătătorite tresărind din când în când la zgomotul amintirilor, amintiri ce troznesc ca nişte crengi uscate sub paşii mei nesiguri...
Privirea-mi rătăceşte căutând să desluşesc slovele " ghidului de supravieţuire" în anotimpul de mijloc al vieţii mele.
Of, Doamne! Atât de greu pot să citesc...este aproape imposibil! Filele lui, sunt acoperite de fruzele gălbenite care-au căzut mişcate de vântul incertitudinilor. Ridic privirea. Mai cad frunze una câte una, aşa cum întrebările mi se strecoară în suflet! Una câte una.
Încep să-mi gestionez cu rapiditate insatisfacţiile, regretele, insuccesele, fără să bag de seamă cum slovele din " ghidul" sufletului meu, prind viaţă şoptindu-mi: " Acceptă viaţa aşa cum este! "
Nu ştiu ce mă preocupă mai mult: Înaintarea în vârstă?Perspectiva morţii? Sau poate regretele... poate nu am făcut ce trebuia, poate că locul unde am muncit atâţia ani nu era locul cel mai potrivit pentru mine, copiii s-au maturizat, au plecat... Doamne! Oare am făcut tot ce trebuia pentru ei? Sau poate nu am depus suficiente eforturi... Oare cât i-am supărat pe cei de lângă mine?
Un ţipăt străbate văzduhul. E sufletul care a început să strige la mine până când întreaga-mi fiinţă s-a cutremurat!
" Acceptă viaţa aşa cum este! Nu doar frânturi ! Auzi? Trăieşte! Fii fericită! Fericirea nu se întâmplă pur şi simplu. Ea trebuie exersată. Vrei să se atrofieze? "
Brusc, un licăr mi-a străfulgerat privirea!
Accept eu provocările anotimpului pe care tocmai îl traversez? Accept eu viaţa în întregime?
Inima îmi tresaltă. Am decis: din clipa aceasta, fiecare încercare va fi pentru mine o şansă spre maturizare.

4 comentarii:

claudia spunea...

inaintarea in varsta face ca viata sa fie din ce in ce mai frumoasa.eu una nu cred ca as mai vrea sa am 20 de ani(presupunand ca mi s-ar oferi asta prin absurd)o zi superba sa ai!

Ana-Maria spunea...

Lucia,succes in fata tuturor provocarilor!Sa treci cu bine peste ele si eu cred ca fiecare varsta are frumusetea si farmecul ei!Traieste clipele vietii la maxim si nu le lasa sa se piarda in vant!Sa ai o zi minunata!

C spunea...

Imi place mult!

Miriam spunea...

Lucia dragă, mi-au dat lacrimile...Şi ştii de ce? Până în acest an nu mi-a păsat de vârstă...Anul acesta, nu ştiu ce s-a întâmplat...să fi simţit oare ,,frigul toamnei"?...dar hai să îmi revin şi să mă gândesc cât de plăcută e ,,căldura focului din sobă"...cât de minunate sunt roadele!...Hai să fim fericite!!!
Uite aici,printre urări,şi câteva gânduri la ,,zorii toammnei mele"...
Te îmbrăţişez mulţumindu-ţi pentru acest gând cu hăinuţă de metaforă literară superbă!