duminică, 29 noiembrie 2009

Despre personalitate


"Adevărata personalitate a unui individ este redată de felul în care tratează o persoană ce nu-i poate oferi nimic în schimb" (Ann Landers)

Uneori cu toate că avem potenţial, situaţii din viaţa noastră nu ne permit să ne exprimăm sau chiar să avem realizări.
Lucruri sau oameni...
Spun oameni, deoarece mulţi dintre noi suntem victimele acelora care au învăţat totul despre frică, dar nu pentru a o combate ci pentru a o folosi în realizarea scopurilor lor prin manipulare.
Apoi mai există şi pericolul de a ne compara cu alţii, lucru care ne va face nefericiţi, deoarece nici odată nu vom putea fi identici, ori vieţile noastre să fie la fel şi aşa,personalitatea va fi clădită după tiparul persoanei cu care ne comparăm, cu toate că în felul acesta nu suntem noi înşine.
Alţii îşi clădesc personalitatea în jurul altor persoane, subminându-le, luând de la ele tot ce se poate folosi, dar în acelaşi timp dând de înţeles că ei sunt protectorii, şi lor li se datorează totul.
Contează apoi grupul cu care ne asociem.
Este bârfa un fapt care uneşte acel grup?
Vei fi antrenat la bârfă subtil, fără să realizezi cum vei aluneca pe panta discuţiilor distructive. Acest lucru te va dărâma. Îţi va coroda personalitatea.
Atunci care ar putea fi lucrurile care să ne facă unici în lume?
Poate darurile pe care la avem înnăscute-sunt numai ale noastre!
Capacitatea de a realiza legături durabile... puterea de a oferi iubire necondiţionată... să ne educăm şi să educăm, să creăm pentru alţii, pentru a-i bucura, pentru a vedea un licăr de încântare în ochii lor, dar să nu ne semnăm creaţia.
Poate de la aceasta vine satisfacţia şi împlinirea noastră!

3 comentarii:

Miriam spunea...

Foarte interesantă precizarea ,,să nu ne semnăm creaţia"!...Ştiu ce vrei să spui...şi-ţi mulţumesc!
E binele acela dăruit total fără a aştepta mulţumiri...Ori o semnătură ar putea ,,chema" mulţumirile...Singura bucurie să fie doar licărul din privire al celui căruia i-am dat ceva...sau, poate, doar licărul Cerului...

Numai bine, dragă Lucia!

Lucia spunea...

Mariana, parcă gândeşti cu sufletul meu!
Să ai puterea de a dărui veşnic!

Diana Slavu spunea...

Gandirea ta este foarte compatibila cu a mea.Ai mare dreptate...Majoritatea copiem personalitatile,nu suntem originali.Si eu fac asta...si cred ca fiecare la un moment dat cand e in dezvoltare are nevoie de un model in viata.