miercuri, 14 aprilie 2010

Un prieten perfect


Mi-a înviorat ziua!
Discutam despre prietenie...
La urmă, zice ea:
- Dacă ne dorim prieteni perfecţi, să ne luăm un animal de companie.
Nu o să ne vorbească de rău, nu o să ne critice, nu o să comenteze deciziile pe care le luăm, nu o să ne mintă, nu o să ne dezamăgească, O să caute afecţiune doar la noi şi o să ne ofere mereu afecţiune, mereu...în fine ____UN PRIETEN ADEVĂRAT!

Mi-am amintit că în copilărie, profa de română spunea: Fă-ţi prieten cartea. Ea nu-ţi va înşela nicicând aşteptările. M-am apucat de citit cu atâta înverşunare încât uneori uitam că există persoane în lumea reală. Este foarte adevărat. Pentru mine şi cartea a fost un adevărat prieten.
Prietenul adevarat este persoana care imparte cu tine singuratatea, tristetea, dar si bucuria si fericirea.

7 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Fiind profesoara de romana, o sustin pe dascalita ta si te admir , pentru ca o pomenesti intr-un context special.

Imi plac animalele, asa ca nu pot fi decat de acord cu prietenia dintre om si catei, de exemplu.


Cred in PRIETENIE!!!
Cea mai buna prietena a mea este din liceu- nu ne-am vazut multi ani, pentru ca asa a fost sa fie, dar , cand s-a intamplat, a fost ca si cum nu ne-am fi despartit nicio clipa.

Si pentru ca acum am lacrimat, o sa-mi permit sa pun randurile astea si pe blogul meu.

Prieteni adevarati iti doresc.

Putini, dar ADEVARATI!!

Lucia spunea...

INCERTITUDINI , mulţumesc pentru frumoasele cuvinte. Şi pentru urare mulţumesc!
O caldă îmbrăţişare!

Adele spunea...

Nu cred că un prieten adevărat este cel care nu te contrazice, nu te critică, etc. Tocmai, un prieten adevărat este cel care este sincer cu tine, care îţi spune şi ce nu-ţi place să auzi, dar este real ceea ce spune, este cel care e onest cu tine şi cu el, cu relaţia voastră. Da, ok, poţi avea un animăluţ de companie, te poţi bucura de el, îl poţi îndrăgi până la confundarea cu o fiinţă umană, da, de acord că te poţi refugia într-o carte, dar toate au rostul lor.
Prietenul adevărat este precum floarea de colţ, rar, dar există. Trebuie să şii să-l cauţi şi, mai mult decât atât, să ştii să-l păstrezi.
Este doar o părere...

Cu urări de prietenie,
Adele

Lucia spunea...

noaptebunacopii mulţumesc pentru vizită şi pentru frumoasa părere pe care ai postat-o şi care a ridicat un semn de întrebare în mintea mea.
Cât priveşte floarea de colţ, e de urat muntele până să o găseşti!

Adele spunea...

Uneori, da, trebuie să urci muntele, alteori, însă, poţi să fii norocos şi să o găseşti lângă poalele lui, pe primul colţişor de stâncă, unde nici nu te aştepţi. Important este să nu treci pe lângă... :)

Praf de Stele spunea...

De multe ori ai impresia ca cineva anume e prieten adevarat. Nu demult am ajuns la concluzia ca te convingi de asta cand esti "in gaura "de tot si pe toate planurile sau cand esti bolnav de nu te poti deplasa. Si am fost surprinsa sa-mi aflu prietenul adevarat, exact de unde ma asteptam mai putin ! Asta m-a facut sa vad altfel viata mea si unele persoane din ea .Dar trebuie sa invatam sa-i pastram langa noi.

Lucia spunea...

Praf de Stele , perfect de acord.
Doar că e destul de greu să păstrezi un prieten.Da, de aceea trebuie învăţat să-i păstrăm. Bine punctat!