vineri, 14 mai 2010

Cine n-are nevoie de mângâiere?


Odată şi odată, în mod dureros avem nevoie de mângâiere şi încurajare.Aceasta pentru că există atâtea lucruri în viaţă care ne pot aduce întristare.

S-ar putea ca părinţii să lucreze din greu şi să încerce a se îngriji bine de copiii lor. Dar, în timp ce copiii cresc mari, ei ar putea să devină răzvrătiţi şi să pricinuiască necazuri şi griji nenumărate părinţilor lor.

La locul său de muncă, un om ar putea deveni obiectul unei nedreptăţi. Deşi cinstit şi conştiincios, el ar putea să nu fie promovat, ba mai mult decât atât, să fie exploatat.

Un altul ar putea fi deprimat datorită unei boli care-i cauzează slăbiciune sau unui accident care-l face infirm. Omul nu mai poate face lucrurile care au contribuit în mare măsură la fericirea sa. S-ar putea să fie obligat să-şi aline chinurile intense cu calmante puternice.

Si cine dintre noi n-a fost cuprins de întristare profundă din cauza morţii unui prieten apropiat sau a unei rude? Ne-am putea simţi cu totul neajutoraţi, părăsiţi şi deprimaţi.


Multe lucruri ar putea să ne descurajeze!
În această situaţie, haideţi să avem oricând un umăr disponibil pentru aproapele nostru!

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Toti , fara exceptie,. cautam, adesea, un Umar!
Fericiti cei care il gasesc la timp!

Lucia spunea...

Bine spus, Incertitudini!
Sunt atâtea probleme care ne-ar putea dărâma... e bine să ai o pe cineva alături în momente de restrişte.

Florentina spunea...

Constat ca deplina ta fericire este sa daruiesti multa intelegere pentru altii,o facere de bine fie ea cat de mica ti-o intoarce vremea care vine Omul inimos e ca un pom frumos ,el te umbreste ,te hraneste si te si incalzeste.

Lucia spunea...

Dragă Florentina, citeam pe un blog o postare cu subiectul " aruncă-ţi pâinea pe ape...". Mi-a încălzit sufletul...http://de-vorba-cu-mine.blogspot.com/
Este multă bucurie să poţi să dăruieşti.